Skip to content

Het verhaal achter Stuga

De oprichters van ‘MijnStuga’ zijn Jauke en Wouter van den Brink, twee broers en echte Noorderlingen. Ze zijn opgegroeid in de rust en ruimte van het Drentse platteland, waar de nuchtere Drentse mentaliteit met de paplepel is ingegoten.

Hun gezamenlijke hobby’s zijn mountainbiken en muziek maken; Jauke drumt en Wouter speelt gitaar. Met een creatieve moeder en een vader als ondernemer is het zelf creëren én ondernemen voor beide broers een vanzelfsprekend iets.

Jauke is afgestudeerd in design aan Academie Minerva, Wouter heeft een achtergrond in de auto- en IBA techniek. Beiden zijn reeds 10 jaar ondernemer: Jauke heeft een eigen designstudio, Wouter heeft een eigen klussenbedrijf gericht op houtbewerking.

Het idee werd geboren op het moment dat Wouter besloot een schuur te bouwen naast zijn eerste eigen huis. Dit ging zo gemakkelijk dat de beide broers bedachten hier in de toekomst iets mee te willen doen.

Een schuur heeft echter vaak al een bestemming; het is een parkeerplek voor de auto, de boot of de motor, een opslagplek voor huisraad of een plek om te klussen. Ongestoord gamen, werken, je yogamatje uitrollen of gewoon lekker niks doen in stilte is er in een schuur meestal niet bij.

Het zaadje werd hier geplant: een EXTRA PLEK in jouw privé domein – namelijk je huis en tuin – moest het worden!

‘MijnStuga’ zag het licht.

“Om samen met de klant tot het gewenste resultaat te komen is wel het aller- belangrijkste"

Jauke heeft een passie voor design, waarbij vorm en functie naadloos in elkaar moeten overlopen.

Het voortzetten van de missie en visie spelen voor hem een belangrijke rol om de kracht van de Stuga te behouden. Maar om samen met de klant tot het gewenste resultaat te komen is voor Jauke wel het allerbelangrijkste.

jauke van den brink

Jauke van den Brink
Medeoprichter, design & projectmanagement.

wouter van den brink

Wouter van den Brink

Medeoprichter, technische directie & productiemanagement.

“Zowel Stuga als de klantervaring moet geheel in harmonie zijn”

Wouter leeft voor detail en zorgt ervoor dat zowel de Stuga als de klantervaring geheel in harmonie zijn. Dit bereikt hij door zijn geduld en aandacht voor de klant. Ook op de werkvloer is hij de spil in het web en zorgt hij voor harmonie door een goede portie humor.